Hulp voor een tijdloos interieur

Niks zo fijn als thuiskomen binnen je eigen stijl. Alles staat precies zoals jij het wilt. Je favoriete bloemen, bank en dampend kop thee staan op je te wachten. De muren zijn behangen met je favoriete kunst en momenten. Dat is pas thuis. Maar soms is het lastig om dit vorm te geven. Je gaat verhuizen of zit al een tijdje in sleur met je huidige interieur en kan je vinger er simpelweg niet op leggen. Het moet anders, maar hoe? Waar begin je? In dit blog nemen we je mee op interieur inrichting.

Inspiratie op doen

De eerste stap is altijd inspiratie opdoen. Struin Pinterest af, inspiraties met fotobehang, Instagram accounts en ga eens op de koffie bij je favoriete vriendin met haar gezellige huis. En niet alleen dat! Lees boekjes of wandel eens een winkel binnen. Interieurzaken zijn een grote bron van inspiratie. Het zou zonde zijn als je daar geen gebruik van maakt!

Maak je eigen moodboard

Niet iedereen is even goed met kleuren, texturen of fotobehang. Ga daarom niet in het wilde weg impulsief dingen kopen die er op dat moment leuk uit zien in de winkel. Jouw huis is namelijk totaal anders. Maak daarom eerst een moodboard en een soort plan. Wat heb je al en ga je sowieso houden? Welke kleuren vormen daarmee jouw basis? Bijvoorbeeld houten vloer en okergele bank. Dan ga je de rest daaromheen vormgeven tot je een kleurenpaletje en texturen combinatie hebt die jou aanstaat.

Lees ook:  Waar kun je het beste een foto op canvas bestellen?

Meten is weten!

Voor je na je moodboard gretig begint met spulletjes inkopen let op! Niet alleen de kleuren en texturen moeten passen. De meubels natuurlijk ook. Meet je ruimte op en bedenk je vast waar je ongeveer een meubel wilt hebben. Tip hierbij is prop het niet te vol. Less is more! Hoe minder meubels, des te groter lijkt een ruimte. Zo geldt het ook voor hoe groter een meubels, des te groter lijkt de ruimte. Allemaal kleine frutsels gaan je kleine huis dus geen goed doen!

Inspiratie nodig? ontdek Top 15 fotobehang trends voor een gezellige woonkamer in 2022

Houdt het praktisch!

Nu heb je mooie kleuren gekozen, een bepaalde stijl en gemeten, maar heb je ook rekening gehouden met je woonsituatie? Kinderen of huisdieren? Wellicht is je beige droombank dan toch een minder strak plan. Denk hier goed over na voor je gaat investeren in meubels die vervolgens snel kapotgaan.

Begin bij de basis

Check, check, check! En nu wil je als een malle je huis vol bunkeren met mooi spul. Althans zo zie je het vaak gebeuren. Denk nog eens na. Wat is je basis? Bank, stoelen, keuken en een tafel. Wat doe je met de muren? Welke verlichting komt er? Pas daarna begin je aan de accessoires.